Pages

torsdag, augusti 28, 2008

Valpar & NVCH

Nu har jag och Myzan precis kommit hem från veterinären och har en jättefin röntgenbild på de nya valparna. Man ser klart och tydligt 7st ryggrader på bilden, men det kan finnas någon till som ligger bakom.

Valpar

Så nu väntar vi med spänning tills det är dax för födseln som beräknas vara 13-14 september. Gud vad det ska bli spännande att ha småttingar här hemma igen, och denna gång kommer förhoppningsvis även 2 stanna kvar här hemma. Men det beror ju som sagt lite på hur fördelningen blir.

För övrigt mår Myzan hur bra som helst, hon börjar få en riktigt ordentlig mage och när hon sitter så sväller det ut på sidorna och hon ser ut som en liten flodhäst.....

Inan jag avslutar bloggen måste jag berätta att jag fick Norska Hundesport igår, men hann inte titta i den förrän idag, och då är det en rubrik som jag fastnar för och det stod följande:

Ingen gamle skanker her!

Norsk Spanielklub avdeling Telemark holdt sin prøve i området ved Spanielbua 25. mai, og dt var nesten gåavstander til alle sporstartene. Da sporene ble lagt ut lørdagen traff en av sporleggerene på en elg i sporet. Den løp ned på riksvegen og ble påkørt og senere avlivat av viltnemnda. Tre av beina endte som sporslutt i våre spor. Ingen kan klage på at våre skanker er gamle! Prøven startet søndag med kaffe og kaker, etterfulgt av trekking av spor. Været var fint for sporarbeid, lett oversyet med enkelte solgløtt. Det var 15 startende hunder og av disse ble det 5 x 0,2 x 3pr., 3 x 2. pr., 5 x 1. pr. og 2 av disse med HP. Hele tre hunder fikk tildelt sin championatsløyfe denne dagen!

De som fikk 1. premie: labrador Pashkira´s Dinne Aporter (4år) med fører/eier Bjørg Ørmen, 1.pr. med HP og championat; FIN NVCH Desperados Vilja (2år) med fører/eier Bjørn Jensen, 1 premie med HP; Martina Frykløf fra Bromma i Sverige som stilte med sine to flatcoated retriever SVCH LP1 Crown Forester Bellimbusto (5år) og SVCH Dark Flyer´s Walk On Woodpecker (3år). Begge disse fikk 1. pr. og norsk tittel. Strihåret dachs NVCH NSUCH Revestrekens Utenom (5år) med fører/eier John Einar Wettavik fikk også 1. pr.

Hilsen Bjørn Jensen

Det fanns också en snygg bild tagen på alla 1.a pristagarna, men den får komma senare eftersom min scanner är nerpackad.

Så med detta vill jag gratulera Martina än en gång till NVCH titlarna, nu håller vi tummarna för era planer om att bli Nord VCH under nästa år.

Gästbok

Avdelare

0 kommentarer: